Nyhedsbrev januar 2015

Kære alle gysere

Mens vi venter på grødisen, får I lige en hilsen og en opdatering på hvad der rører sig i vores lille forening.

Dåb
Årets største begivenhed i Det Kolde Gys er vores dåb. Den holdes lørdag den 7. februar kl 13.00.
Ved dåben døber vi skrællinger, som har badet i mindst 2 vintre. Først når de er døbt, bliver de rigtige vikinger og skjoldmøer.
Det er en meget gammel tradition at skrællinger bliver døbt, og fra 1908 har det været et krav, at man har badet i mindst 2 år før man kan døbes og opnå vikingebrev. I kan læse herom i bogen Vikinger i 100 år, udgivet i 1985 af Vikingelauget i Charlottenlund
Vi håber at mange skrællinger lader sig døbe og at rigtig mange medlemmer kommer, og er med til at gøre det til en festlig dag.
Der er offentlig adgang til vores dåb, så inviter gerne en hel masse glade venner med ned og se skrællingerne blive døbt.
Hvis du er en af dem der skal døbes i år, skal du skrive dit navn på listen i fællesrummet. Du kan også sende en mail til dkg@detkoldegys.dk, så sætter vi dit navn på listen. Du skal tilmelde dig senest søndag den 1. februar kl 13.00.
Hvis I er flere der gerne vil døbes samtidig, så skal I skrive det.
Hvis du har været medlem i 25, 40, 50 eller 60 år bliver du jubeldøbt. Skriv på listen hvis du vil jubeldøbes. Så får du også et vikingenavn.
Neptun holder dåbsforberedelse i fælleshuset søndag den 1. februar kl 13. Kom derned hvis du kan og få en snak med Neptun om udklædning og om hvordan det foregår, og aftal evt med nogle af de andre som også skal døbes, at I lader jeg døbe sammen.
Du kan kontakte Neptun (Preben) på tlf 31 61 10 22 eller mail pp@ppspedition.dk, hvis der er noget du vil spørge om i forbindelse med dåben.
Dåbsfest i Sundby Sejl.
Vi fejrer vores nye vikinger ved en stor fest lørdag den 7. februar. Festen holdes i Sundby Sejl fra kl 17. Der er middag og efterfølgende dans. Festen er kun for medlemmer på grund af den begrænsede plads, 130 personer. Det vil dog være sådan, at hvis der er usolgte billetter 1 uge før festens afholdelse, vil disse blive solgt til medlemmer, som ønsker at tage gæster med. Det koster 150 kr. for medlemmer, og vi lover dig en lækker forret og efterfølgende buffet. Drikkevarer, udover de der er på bordet fra start, er for egen regning og risiko.
Bestyrelsens Benjamin har valgt musikken, og han garanterer at det bliver dansemusik i topklasse. Det er nemlig Nicolai fra Natdisk festerne der spiller op til dans, han vil give den gas med musik fra 80-90 og lidt fra 00’erne . Musikken vil bære præg af FUNK og SOUL lidt disko og måske lidt Prince.
Du kan købe billet til dåbsfesten ved at følge dette link http://detkoldegys.dk/betalingsmodul/.
Helgoland den 7. februar
Alt står i dåbens tegn den 7. februar. Alle omklædningsrum og saunaer samt fælleshuset inddrages til – og forbeholdes dåbsbørnene fra kl 10 til kl 16. Saunagus om eftermiddagen er aflyst. Hvis du har en ledig hånd eller to og vil bistå med noget af alt det praktiske, så send os en mail på dkg@detkoldegys.dk
Fællessaunaen
Vi har måttet skifte arkitekt, og opgaven ligger nu hos H+ arkitekter. Der hænger tegning i fællesrummet af den nye sauna. Den kommer til at ligge i byggefeltet i forlængelse af fælleshuset. Saunaen forventes at være færdig 1. maj.
Nøgler og porten
Vi beder jer om at bruge jeres nøglechip hver gang I går ind og ud af porten. Også selv om I følges med nogen der åbner. Og vær opmærksom på hvem der går ind sammen med jer. Vær også opmærksom på om porten lukker. Der er ikke pumpe på. Nytårsaften stod porten åben.
Nøglen bliver opdateret når I anvender den på hovedporten. I må ikke være for hurtige, den skal sommetider lige have den fornødne tid. Den lyser blåt når den opdaterer og grønt når den åbner.
Der findes eksempler på at en nøglechip pludselig ikke fungerer. Det kan være fordi den ikke er opdateret korrekt, eller at der er en fejl på chippen, men i 95 % af tilfældene, er det fordi vi har annulleret nøglen pga manglende kontingentbetaling. Vi har annulleret ca 300 nøgler pga manglende betaling.
Og i de tilfælde har de pågældende ikke adgang til Helgoland, og du må ikke give adgang.
Hvis du mister din nøgle, kan du købe en ny. Se på hjemmesiden hvordan.
Hvis din nøgle ikke fungerer, så skriv til os, så vil vi fluks sende dig en mail om at du gerne må komme på badeanstalten, så kan du vise den, indtil din nøgle bliver ordnet.
Is og sne
Vi går jo og håber på grødisen, men is og sne på brædderne er ikke så ønskværdigt. Vi har ingen ansatte til at rydde, så grib en skovl og sving med saltbøssen hvis du møder is og sne på brædder og trapper. Der bliver sat saltbøsser i alle omklædningsrum og isskrabere rundt omkring, når is og sne kommer. Når der bliver rigtig meget is i havet, har vi en stor isøkse og issav. Men det er altså kun for dem med meget store bøffer. Og så er det i øvrigt en god ide at have de uldsokker du fik til jul på fødderne, for så står du bedre fast på isbelagte trapper.
Saunagus
Der er stadig saunagus 14 gange om ugen. I kan se planen på hjemmesiden, og her kan I også se hvem der er gusmester, og I kan læse om de forskellige gusmestre. Så I kan opsøge lige netop den gus, der tiltaler jer. Der er noget for enhver, lige fra tjære til lavendler og birkeris.
Fuldmånebadning
Vi bader i fuldmånens lys den 4.februar, 5. marts, 4. april og 4.maj.
Og på alle disse dage spiser vi sammen i kongressen (fælleshuset) kl 19. Alle tager lidt mad med til den fælles buffet, og drikkevarer, bestik og tallerken til eget brug. .
Gæster og lille Helgoland
Der er som bekendt ingen mulighed for at tage gæster med på Helgoland.
Men du må gerne tage en gæst med på Lille Helgoland. Du skal blot skrive til os i forvejen, om hvornår du gør det. Skriv til dkg@detkoldegys.dk
Rengøring
Rengøring er flyttet, og starter nu kl 9.30, mandag, onsdag og fredag. Tirsdag og torsdag bliver der kun gjort rent på toiletterne.
Betalingsservice
Brug de lange vinteraftener til at tilmelde dit kontingent til betalingsservice.
Så er du sikker på at din tilmelding er registreret, inden vi opkræver næste gang.
Du tilmelder i medlemssystemet Conventus: http://detkoldegys.dk/medlemsskab/medlemmer-2/. Log ind med dit tlfnr eller din mailadresse.
Vi lovede 10 gratiskontingenter til udlodning blandt dem der var tilmeldt betalingsservice ved sidste opkrævning. De 10 vindere har fået en mail fra os. De blev udtrukket af et IT program, fordi notarius publicus havde andre gøremål.
Kontakt til bestyrelsen
I kan kontakte os på dkg@detkoldegys.dk eller den første lørdag i hver måned fra kl 11 til kl 12. Vi sidder på kontoret i fælleshuset. Næste gang er lørdag den 7. februar.
Generalforsamling 2015 og standerstrygning
Den ordinære generalforsamling afholdes den 26.maj kl 19 i Amager Bio på Øresundsvej 6.
Vi stryger standeren den 11. maj kl 18.
Hvis du har et godt forslag, så send det allerede nu til bestyrelsen, det er jo ikke sikkert det behøver at afvente en generalforsamling.
Og kom nu med den is
Vi har bestilt grødisen til den sidste uge af januar.
Vi ønsker jer alle en god vinter.

Hilsen fra bestyrelsen