Mindeord for Inge Jensen

Det er med stor sorg, at DKG kan meddele jer, at Inge Jensen er sovet stille ind tirsdag den 30. december 2014. Bisættelsen vil finde sted i Kastrup Kirke tirsdag den 13. januar kl. 12.00. Der vil efterfølgende være frokost for Inges nærmeste familie.

Inge Jensen var en markant profil i ”Det kolde Gys”, hvor hun var et meget aktivt medlem af bestyrelsen i 13 år.

Inge deltog også flere gange ved dåbsshowet på Amager Helgoland, hvor hun bl.a. optrådte som dronning. En titel der fulgte hende, også ved jubeldåben i år 2011, hvor hun blev døbt ”Dronning Inge”.

I forbindelse med etableringen af VIFU (Vinterbadernes Fælles Udvalg) var Inge medstifter. Senere tog foreningen navneforandring til VID (Vinterbadere i Danmark), og her fungerede Inge som sekretær og var meget aktiv i samlingen af de nu 100 foreninger og ca. 30.000 vinterbadere i Danmark. Inge deltog også i DKG’s mange dåbsbesøg rundt om i Danmark sammen med sin mand Bent. Her kan især nævnes besøg i Køge, Dragør, Vedbæk, Nyborg, Århus og Aalborg.

Da Berlinmuren faldt, søgte ”Rostocker Seehunde” kontakt til skandinaviske vinterbaderforeninger, hvor ”Det Kolde Gys” var den første forening, som reflekterede på henvendelsen. Inge og Bent samt daværende formand René Andersen og andre i DKG besøgte dem til deres dåb i Rostock og opbyggede et venskab, som har varet siden. Inge og Bent var også med ved dåben i Rostock i april 2014.

”Rostocker Seehunde” skaffede DKG kontakt til endnu en god tysk venskabsklub ”Berliner Seehunde”. Inge og Bent har lige siden deltaget i deres dåb hvert år og sidst i januar 2014.

Inge var også medstifter af Baltic Winterswimmer Association, hvor Inge og Bent var med på besøg hos to vinterbaderforeninger i Swinoujscie og Stettin i Polen.

Inge og Bent har gennem mange år arrangeret Julebanko i Sundby Sejlforening, et banko som altid endte med sangen ”Søren Banjomus”, som skulle synges på den rigtige facon.

Vi vil savne Inges gode humør og alle hendes umiddelbare og åbenhjertige kommentarer til alt, hvad der rørte sig i dagligdagen på Amager Helgoland.

Æret være Inges minde!

Anders Hjorth
Ceremonimester